Nis

Depremden etkilenen Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde bulunan kardeş okulumuzu ziyaret ettik.Kardeş okulumuza iletilmek üzere veli ve öğretmenlerimizin katkılarıyla toplanan yardım malzemelerini kardeş okulumuz Fatih İlkokulu'na teslim ettik.

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan okulumuzda hafta boyu yapılacak etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olan ve 1921'den itibaren "23 Nisan Milli Bayramı" adıyla kutlanmaya başlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.

Nis

Depremden etkilenen, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bulunan kardeş okulumuz Fatih İlkokulu'na gönderilmek üzere velilerimizin katkılarıyla aldığımız malzemeler yerine iletilmek üzere yola çıkıyor. Okul müdürümüz ve müdür yardımcımız da, yardımları teslim etmek üzere Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gidecek. Destek olan tüm velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz 1-E sınıfı öğrencileri,sınıf öğretmenleri Zafer YARICI rehberliğinde okuma etkinliği gerçekleştirdi.Etkinliğe okul müdürü,müdür yardımcıları,öğretmenler ve veliler katıldı.

Mrt

21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan Orman Haftası ilçe programı okulumuzda icra edildi. Programa İstanbul Vali Yardımcısı Sn.Ünal KILIÇARSLAN, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn.Murat GÖZÜDOK, Küçükçekmece İlçe Tarım Müdürü, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.

Mrt

Okulumuz Gezi Kulübü,16 Mart Perşembe Günü Dolmabahçe Sarayı ve Havacılık Müzesine Gezi Düzenledi.

Mrt

Küçükçekmece Kaymakamlığı İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi koordinatörlüğünde, deprem anı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz 1-A sınıfı öğrencileri Konferans Salonunda okuma etkinliği düzenledi.

Mrt

Okulumuz 1-B sınıfı öğrencileri okulumuz konferans salonunda okuma etkinliği gerçekleştirdiler.

Mrt

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı, milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Kabulünün 95. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u ve Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimizi şükranla ve saygıyla anıyoruz.

Mrt

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencilerine, Küçükçekmece Belediyesi Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından "Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm" konulu seminer verildi.

Mrt

Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğrencileri, "Bakmayın Küçük Olduğumuza Yüreğimiz Kocaman Bizim" diyerek, deprem bölgesindeki kardeşlerine kendi elleriyle atkı ve bere ördüler. Hazırladıkları atkı ve bereler ile birlikte aldıkları kitap setlerini de deprem bölgesindeki kardeşlerine gönderdiler.

Mrt

Deprem tahliye tatbikatımızı başarıyla gerçekleştirdik.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında okulumuzda, olası deprem/yangın anında personel ve öğrencilere kurum ve okullarda yapılması gerekenler ve alınması gereken tedbirleri uygulamak için eğitim verilerek, dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmalarını sağlamak  amacıyla ikaz alarm tatbikatı gerçekleştirdik.

Şbt

06 Şubat 2023 tarihinde ülke olarak yaşadığımız deprem felaketinin ardından, Travmatik Yaşam Olayları Sonrası Ailede Psikolojik Sağlamlılığı güçlendirmek amacıyla velilerimize yönelik okulumuz konferans salonunda Okul Rehberlik Servisi tarafından "Psikosoyal Destek Aile Çalışması" yapıldı.