İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - Halkalı Doğa İlkokulu

Haz

Küçükçekmece ilçesinde düzenlenen "İlkokullar Arası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" sona erdi. Şenliğe katılan öğrencilerimiz ilçe çapında sergiledikleri performanslarını okulumuz öğrencilerine de sergilediler. Büyük beğeni toplayan gösterilerde görev alan öğrencilerimize okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz tarafından madalya verildi.

Haz

İlçemizde ikincisi düzenlenen Geleneksel İlkokul Şenliklerinde ''ilkokulular arası bir keloğlan masalı drama yarışmasında'' okulumuzu başarıyla temsil eden ve ''en iyi metin çalışması ödülünü '' kazanan 4/C sınıfı öğretmeni Gürol Ocak'lıya ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları çalışmalarından oluşan resim sergisini açtılar. Sınıf öğretmeni Nuray HOŞ'un rehberliğinde açılan sergi hafta boyunca görülebilecek.

May

Küçükçekmece Kaymakamlığı koordinesinde Küçükçekmece Belediyesi ve AFAD tarafından okulumuzda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı.

May

Okulumuz 3/D Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Şeyda SAĞLAM öncülüğünde yıl sonu sergisi açtılar. Okulumuz yönetici ve öğretmenlerinin de katıldığı sergi açılışına 3/D sınıfı velileri de destek verdi. Öğrencilerimizin birinci sınıftan itibaren yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi için sınıf öğretmeni Şeyda SAĞLAM ve sergi için emek veren velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladık.

May

Okulumuzda 4.sınıflar arasında düzenlenen futbol turnuvasında 4/B sınıfı birinci oldu.

May

Oklumuzda dördüncü sınıflar arasında yapılan futbol turnuvası sona erdi. Turnuva sonunda birinciliği 4/B sınıfı elde etti.

May

Okulda Diyabet Eğitimi Programı kapsamında öğrencilerimize diyabet eğitimi verildi.

May

Trafik ve İlkyardım Haftası Kapsamında okulumuzun 4.sınıf öğrencilerine İlkyardım Eğitimi verildi. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Aslı ASLAN tarfaından verilen eğitime öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi.

May

102 yıl önce Milli Mücadele ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşini bugün biz taşıyoruz.Aynı heyecanla...

May

e-Twinning, Avrupa Birliğine bağlı veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur. Biz de Halkalı Doğa İlkokulu olarak bir çok öğrencimiz ve öğretmenimiz ile bu platforma katılmış bulunmaktayız. Bu platformda yer almaktan ve başarılarımıza başarı katmaktan gururluyuz. Bu platformun bir üyesi olarak 9 Mayıs eTwinning günümüz kutlu olsun.

May

Okulumuz Rehber Öğretmeni Gülşen KÜÇÜK, İngilizce Öğretmeni Ebru HACIOĞLU ve 1-F Sınıf Öğretmeni Sunay DURSUN'unun yer aldığı " Doğayı Koru Akıl Oyunun Tasarla" eTwinning projesi çalışmaları sora ermek üzeredir.

Öğrenciler 5 ay sürecinde atık malzemeleri kullanarak proje kapsamında belirlenen akıl oyunlarını tasarlamışlardır. Sudoku, 9 Taş, Reversi, Hedef 5 ve Nim oyunlarını kendi yaratıcılıklarını da katarak hem tasarlamış hem de öğrenerek eğlenceli zaman geçirmişleridir.

Proje sayesinde; öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz farklı şehirlerden öğretmen ve öğrencilerle tanışmış, ortak çalışmalar yaparak ekip bilincini geliştirmişlerdir. Daha önce kullanmadıkları Web 2 araçlarını öğrenmişler ve bunlarla çeşitli çalışmalar yaparak kendilerini geliştirmişlerdir. Öğrencilerimiz ve velilerimiz projede yer almaktan keyif aldıklarını ve proje sonlanıyor diye üzüldüklerini ifade etmişlerdir.