Şbt

6 Şubat 2023 Tarihinde, Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketinden sonra zorlu kış koşullarında, en temel ihtiyaçlardan olan barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde "depremzedeler için her okuldan bir konteyner temini" kapsamında başlatılan kampanyada okulumuz veli ve öğretmenlerinin desteğiyle 67.001,05 TL (altmış yedi bin bir lira beş kuruş) toplanmış ve ilgili yerlere aktarımı yapılmıştır. Alt yapısı, nakliyesi, kurulumu, klima ile ısıtma soğutma sistemi ve termosifon sistemi dahil bir konteyner bağış bedeli 112.500 TL olup, ilk etapta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına, ilçemizdeki okullardan toplanan tutar karşılığında 70 civarında konteyner kurulacaktır. Çalışmaya katkı sunan tüm veli ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İlk Dönemi Bugün Sona Erdi. İki Haftalık Yarıyıl Tatilinin Ardından 6 Şubat 2023 Pazartesi Günü Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısı Başlayacak.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde aileler, sosyal beceri, aile içi iletişim, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre, ilk yardım gibi farklı konulardaki eğitimlerle destekleniyor. Okulumuzda bu kapsamda, Aile Okulu eğitimlerine katılan velilerimize sertifikaları düzenlenen etkinlikte  verildi.

Ock

1/C Sınıfı öğrencileri okuma yazma öğrenmelerinin sevincini düzenledikleri etkinlikle kutladılar. Sınıf öğretmenleri Zuhal ŞEN ve öğrencilerinin düzenlediği etkinliğe okul yönetimi, öğretmenler ve veliler katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldular.

Ock

Okulumuz 4/E sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Mine HAMBARLAR GÜVERCİN ile birlikte Trafik Eğitim Parkını ziyaret etti. Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı yetkilileri, öğrencilere uygulamalı olarak trafik ve trafik kuralları hakkında bilgi verdi.

Ock

Rehber öğretmenlerimiz tarafından okulumuz bünyesinde görev yapan temizlik , güvenlik personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi çalışanlarına yönelik, öfke kontrolü ve stresle başa çıkma konulu seminer verildi.

Ock

Okulumuz 4-D Sınıfı öğrencileri sınıf öğretmenleri Rıdvan TETİK ile birlikte Küçükçekmece Belediyesi Trafik Parkını ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere trafik ve trafik kuralları hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Ara

Okulumuz 1/D sınıfı öğrencileri okuma yazmayı öğrenmelerinden dolayı bir etkinlik düzenlediler. Okuma Bayramı adıyla düzenlenen etkinliğe sınıf öğretmeni Nezaket İNAN, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Ara

2/D Sınıfı öğrencilerinin sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul yöneticilerine yolladıkları yılbaşı kutlama kartlarını PTT görevlileri okulumuzu ziyaret ederek elden dağıttılar. Küçükçekmece Posta Dağıtım Müdürü Yakup BAŞAKIN'da okul müdürümüz İnan SAYGILI ile birlikte ziyarete katılarak öğrencilere PTT ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ara

Okulumuzda faaliyet gösteren on dört öğrenci kulübü toplantılarını yaptı. Danışman öğretmenlerinin gözetiminde toplanan kulüp üyesi öğrencilerimiz kulüp çalışmalarını değerlendirerek yeni kararlar aldılar.

Ara

4/C Sınıfı öğrencileri öğretmenleri Duran KORKMAZ ile birlikte Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkını ziyaret ederek trafik ve trafik kuralları hakkında uygulamalı eğitim aldı.

Ara

Okulumuz sınıf temsilcileri/başkanları ile belirlenen gündem doğrultusunda toplantı yaptık. Okul müdürü, müdür yardımcısı ve rehber öğretmenlerimizin katıldığı toplantıda sınıf temsilcilerinin görev ve sorumlulukları üzerinde duruldu. Ayrıca okulumuzun eğitim öğretim, temizlik, hijyen ve fiziki şartları ile ilgili sınıf temsilcilerimizin görüş ve önerileri alındı. Okulumuzdaki sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere ilişkin sınıf temsilcilerimiz düşüncelerini dile getirdiler.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektiği gibi koruması ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir.Bu kapsamda okulumuzda da hafta boyunca kutlamalar yapılmaktadır.

Ara

Okul Temelli Mesleki Eğitim Çalışmaları kapsamında "Protokol Kuralları" konulu seminerimiz sona erdi. 8-9 Aralık 2022 tarihinde okul müdürümüz İnan SAYGILI tarafından gerçekleştirilen seminere okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

Ara

Veli Akademileri Projesi kapsamında, Psikolog Danışman Berna ÜNAL tarafından 8/12/2022 Perşembe Günü "Başarıda Ailenin Rolü" konusunda eğitim verildi.